ČOV Silůvky x Prštice – Rozsudky OS i KS jménem republiky

Rozsudek Okresního soudu Brno-venkov ke stažení

Rozsudek Krajského odvolacího soudu v Brně ke stažení

 

V květnovém Informačním listu pro obyvatele obce Silůvky jsem zveřejnil informaci ohledně aktuálního stavu ve věci sporu s obcí Prštice ohledně  úhrady nákladů za rekonstrukci ČOV Silůvky ve znění  :

  • ČOV – KRAJSKÝ ODVOLACÍ SOUD POTVRDIL ROZSUDEK A ŽALOVANÁ OBEC PRŠTICE JE POVINNA OBCI SILŮVKY ZAPLATIT ZA REKONSTRUKCI SPOLEČNÉ ČISTIČKY ODPADNÍCH VOD DO 30 DNŮ OD DORUČENÍ ROZSUDKU

Krajský odvolací soud v Brně konečně ve středu 29.4.2015 potvrdil rozsudek Okresního soudu Brno-venkov ze září 2013 a rozhodl o tom, že obec Prštice, jako spoluvlastník staveb ČOV(bez pozemků) je povinna zaplatit svůj podíl obci Silůvky za rekonstrukci ČOV. Proti rozsudku se již nelze odvolat s odkladným účinkem pro zaplacení!  Sousední obec Prštice tak musí Silůvkám zaplatit již dříve vynaložené prostředky včetně nákladů soudního řízení a úroků v řádech milionů korun do 30 dnů od doručení rozsudku oběma stranám sporu. Po 4 letech od kolaudace, kdy opravená ČOV funguje naprosto perfektně a čistí odpadní vody z obou obcí, dostaneme konečně zaplacenou první část toho, co nám po právu od počátku náleží.

Zdeněk Prax – starosta obce