Nový jízdní řád 2023/2024

Od 10. prosince 2023 bude v platnosti nový vlakový  jízdní řád.  Najdete jej zde.

A zde jsou jízdní řády autobusů.  Linka 510 a linka 154.

Nový jízdní řád v Jihomoravském kraji přinese změny hlavně v železniční dopravě, v autobusové dojde k minimálním úpravám. Cestování po kraji omezí řada výluk Správy železnic, skončí naopak omezení na mostě přes Svratku u hlavního nádraží.

„Provozní koncept na všech tratích na jižní Moravě zůstává stejný, na většině tratí dochází pouze k drobným změnám na žádost objednatele s cílem zlepšit nebo vytvořit nové přestupní vazby a spoje,“ uvádí k novému jízdnímu řádu Alan Butschek, obchodní manažer Českých drah pro Jihomoravský kraj.V průběhu platnosti jízdního řádu 2024 ale bude probíhat rozsáhlá stavební činnost Správy železnic, která ovlivní provoz vlaků zejména v úsecích Střelice – Zastávka u Brna, Vlkov u Tišnova – Křižanov, Brno-Královo Pole – Kuřim a Brno hl.n. – Brno-Chrlice. Dlouho očekávaná rekonstrukce úseku Střelice – Zastávka u Brna bude mít po dokončení zcela zásadní pozitivní přínos co do včasnosti spojů, častějšího spojení a nasazení moderních nízkopodlažních vozidel. Výlukové jízdní řády během všech těchto stavebních prací jsou v přípravě a jednotlivá opatření koordinujeme jak se Správou železnic, tak s objednateli dopravy,“ dodal.

V průběhu roku 2024 by měly být ve většině stanic a zastávek instalovány prodejní validátory koordinátora krajského integrovaného systému, které umožní prodej elektronických jízdních dokladů IDS JMK i tam, kde není pokladní přepážka.